remtec.fi

Tervetuloa online-kasinoamme

Vet dina outs, know your odds, know your vinst i poker!

 

För att spela vinnande poker måste du veta vad dina outs, och vad dina odds att träffa varje ut är. Så vad är ett ut?

I poker är ett “ut” alla kort som kan komma som förbättrar din hand. Låt oss ta följande exempel på en hand i Texas Hold’em.

Låt oss säga att du har en 5 i spader, och en 6 i spader.

Styrelsen Q i hjärter, 4 av klubbar, 7 ruter, K i spader.

I den här sidan, har du totalt 14 outs. Det vill säga, det finns 14 möjliga kort som kan komma och hjälpa dig att förbättra din hand. Vad är de? Tja, just nu du har bara en 6 hög hand. Så kommer alla 5 eller 6 ger dig ett par, och alla 4 eller 8 ger dig en stege.

Eftersom det finns tre 5 är i däck, tre 6 i leken, fyra 4: s i leken, och fyra 8: or i leken, finns det 14 möjliga sätt att förbättra din hand. Därför säger vi att du skulle ha totalt 14 outs.

Men, som vi kan se, att få ett par i 5: s eller ett par 6: or med en Q, K, och en 7 på tavlan förmodligen kommer inte att hjälpa oss mycket. Alla med ett högre par än en 5 eller 6 kommer att vinna, och det är sannolikt att om det har skett betting på floppen eller floden, någon förmodligen har minst ett par i damer eller bättre.

Så en 5 eller 6 inte kommer att vara till mycket nytta eftersom det är slagen av så många möjliga händer. Men om en 4 eller 8 faller, vi har Stone Cold nötter … den bästa möjliga handen. Eftersom det finns fyra 4: s och fyra 8: oredovisad, antar vi att de är i leken.

Eftersom vi är garanterade att vinna potten (eller åtminstone dela upp den) om en 4 eller 8 faller, vi kommer att överväga dessa sann outs. Med andra ord, outs som förmodligen kommer att förbättra vår hand till en vinnande hand.

Så, och ut är ett kort som kan komma att förbättras ut handen till en trolig vinnande hand. Kom ihåg, såvida det inte är till nötter, är det inte en garanterad vinst. Men så länge det är en trolig vinnande sidan kommer vi räkna det som ett ut.

Om vi ??verkligen osäker på huruvida en eventuell ut kommer att göra den bästa handen, tilldelar vi ett fraktion värde.

Till exempel, säga att du håller ett spader ess och en kung i spader. Floppen är hjärter, 8 av klubbar, 4 av diamanter. I detta fall, om ett ess eller en kung faller, kan vi ha den bästa handen, men vi kan fortfarande ligga bakom två par, eller resor. Så istället för sex totalt outs, bör detta ses tre sann outs.

Med andra ord vet vi att vi mycket väl kan ha den bästa handen om ett K eller ett faller, men vi får inte. Så lämnar vi över en bråkdel värde för våra outs. En halv ut vardera för en K eller A, så totalt tre outs.

Så, nu när vi vet i princip hur man räknar outs, behöver vi veta vad oddsen är för att slå varje ut.

I No Limit Texas Hold’em, det finns en mycket enkel regel för att beräkna oddsen för att träffa våra behov outs.

Ta bara antalet verkliga outs och multiplicera det med två. Detta är oddsen för att träffa det vi behöver av nästa kort. Om vi ??har både en turn och river kort för att komma, multiplicera vi med 4, och detta är den procentuella chansen vi har för att träffa vår ut vid floden.

Så, om vi hålla en 5 i spader, och en 7 i spader. Floppen är hjärter ess, 6 diamanter, 4 spader, då har vi 8 outs till nötstegen. Detta innebär att vi har en 16% chans att träffa våra rakt av tur och en 32% chans att slå den vid floden.

8 outs x 2 = 16% av tur. 8 outs x 4 = 32% vid floden.

Genom att multiplicera dina outs med två för varje kort att komma, kan du bestämma din procentuella chansen att träffa dina outs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *