remtec.fi

Tervetuloa online-kasinoamme

TEXAS HOLDEM – VARFÖR ÄR DET SÅ POPULÄRT?

Texas holdem, vilken framgångssaga! Från ingenstans poppade detta spel upp för ett par år sedan och åkte räkmacka rätt in i det svenska folkhemmet. Holdem spelas idag överallt; på skolgården, på pokerklubbarna och naturligtvis på nätet. Texas Holdem har blivit för tvåtusentalet vad MTV och bakmaskinen var för åttiotalet, och grungen och tamagotchin var för nittiotalet.

Vad är det då som har gjort holdem så populärt? Till stor del beror det på själva spelets upplägg. Om vi jämför det med mörkpoker som, innan holdem, var spelet nummer ett i Sverige så har holdem många fördelar. I mörkpoker får man inte så mycket information om sina motspelare. Man kan titta på hur många kort de byter och hur mycket det satsar men till stor del bygger man spelet på att läsa av tells från sina motståndare. I holdem, å andra sidan, spelas en hand i fler steg. Spelarna tar beslut före floppen, och sedan på flopp, turn och river. Det finns flera chanser att analysera sina motståndare och fatta väl övervägda beslut. Detta gör att många tycker att spelet är klart roligare än sin föregångare.

En annan anledning till att holdem blivit så populärt är att det är förhållandevis enkelt att bli en hyfsad spelare. Läser man en pokerbok, och anammar ABC-pokern som det propageras för, kan man slå många av sina motståndare. Spelar man bara bra starthänder, tänker på position, slänger händer då man är slagen osv. är man ofta en vinnande spelare, i alla fall på lägre limits på nätet.

Poker på teve har också varit en katalysator för spelets framgångar. I Storbritannien började man sända poker på teve där tittarna kunde se spelarnas hålkort. Poker gick då från att vara en ganska trist sak att titta på till att bli god teveunderhållning. De bästa spelarna i världen har nu nått stjärnstatus via detta medium och skulle man visa en bild på Doyle Brunson i en gymnasieklass skulle nog flertalet kunna säga vem det är.

Den viktigaste faktorn för poker-boomen är trots allt online pokern. I början på 2000-talet började det komma fram en del pokersajter där man kunde spela för riktiga pengar och idag finns det hundratals sådana. Texas holdem är ett spel som gör sig väldigt bra i Internetsammanhang. Spelet bygger på att avläsa betningsstrukturer mer än att hitta tells på sina motståndare och därför fungerar det nästan lika bra på nätet som i ”verkligheten”.

Nu är bara frågan om Texas Holdem kommer att leva kvar om tio år, eller kommer vi att se på spelet med samma förakt som vi idag ser på bakmaskinen och grungen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *